Meni  
 
 
 
Home - ponuda

Ponuda

TURISTICKO-SPORTSKO-REKREACIONI CENTAR "KARALINKA"

Rekreacioni centar se nalazi na magistralnom putu M17, na putnom pravcu Bugojno – Split, a udaljen je od centra grada Bugojna 1500 m, Ulica Karalinka, 70 230 Bugojno.
Centar je smješten na visoravni neposredno nad gradom Bugojnom, u središtu kompleksa zelengorične šume u idealnim klimatskim i geografskim uslovima, prelijepom ambijentu pogodnom za svaku vrstu priprema sportskih ekipa i rekreacije, uređenim stazama za trčanje i pješačkim stazama, obilježenim maršutama za planinarenje, u izobilju bogatstva flore i faune, a prostor znan posebno po bogatstvu divljeg jagodičastog voća, gljiva i ljekobilja.
Centar je na lokaciji posebno znanoj na prostorima Balkana po mogućnostima lova i ribolova, te u blizini turističko istorijskih gradova i naselja: Bugojno, Donji Vakuf, Prusac ( dovište Ajvatovica ), Jajce ( crkva Svetog Ive ), Travnik ( Vezirski grad ), te u blizini znanih zimskih centara Kupres, Rostovo, Vlašić, a u središtu po udaljenosti od gradova Sarajeva, Mostara i Banja Luke po 120 km, te Međugorje 70 km i na udaljenosti od Jadranske obale 90 km, a od Splita 160 km.


PONUDA
U SASTAVU CENTRA SU TURISTICKO - SPORTSKI OBJEKTI:
1. OMLADINSKI HOTEL „KARALINKA“
Sa svim sadržajima neophodnim za boravak pojedinaca, grupa, sportskih ekipa i svake vrste organizovanog boravka uz neophodno potrebnu i dogovorenu opremu koju grupa koristi. Hotel raspolaže izuzetno udobnim i opremljenim prostorima smještaja za nocenje, restoranom kapaciteta preko 100 mjesta, dvije sale za seminare i sastanke kapaciteta po 50 mjesta, salonom za zabavu i igre, fitnes centrom sa sadržajima za profesionalne pripreme ekipa, te ljetnim baštama u ambijentu okruženja zelengoricne šume.
2. FUDBALSKI STADION
Sa kvalitetnim travnatim terenom, profesionalnih dimenzija u zasebnom prirodnom ambijentu, ocuvane prirodne ljepote u sred zelengoricne šume, a sa optimalnim klimatskim uslovima na nadmorskoj visini od 800 m u okruženju sa uredenim stazama za trcanje kroz zelengoricnu šumu sa svim vrstama nagiba, terena neophodnih za svaku vrstu priprema.
3. RUKOMETNI, KOŠARKAŠKI I STADION ZA ODBOJKU
Sa asfaltnom plohom i adekvatnim ogradama koji se po potrebi ekipe koja boravi prilagodava dimenzijama za tu vrstu sporta.
4. BAZEN ZA KUPANJE
Površine 150 m2 koji se puni sa posebnog izvora ljekovite vode u narodu zvanom „Grožnjicovca“ koju vodu je stanovništvo iz okruženja oduvijek koristilo za lijecenje raznovrsnih bolesti, a posebno astmaticnih oboljenja, kostobolje i neku vrstu reumatskog banjanja.
5. JEZERA PORED OBJEKTA
Sa mogucnošcu bavljenja sportskog ribolova, a koja istovremeno gosti koriste obzirom na ilovacastu podlogu i u svrhu lijecenja u ljekovitom blatu.
6. ETNO SELO „GRADINA“
Specificno i zasigurno na širem prostoru jedinstveno selo u zasebnom planinskom ambijentu, sa svim seoskim sadržajima i sa svim vrstama objekata, i to originalnim, tipicnim za bosansko selo, starosti i preko sto godina.
U selu se nalazi devet seoskih objekata, ocuvanih i uredenih u starobosanskom ambijentu, sa prikazom kroz pokucstvo i predmete iz domacinstva svih naroda i obicaja sa ovih prostora sa posebnom mogucnošcu korištenja navedenih predmeta, boravku gostiju, fotografisanja eksponata i starih rukotvorina, jedinstveno ocuvanih i izloženih na seoskim kucama.
Svaka seoska kuca je zasebno uradena i odvojena u korištenju za komforan smještaj sa mogucnošcu korištenja dvorišta sa ognjištima koja se nalaze ispred kuce.
Selo je smješteno neposredno uz Omladinski hotel, tako da i gosti Omladinskog hotela imaju mogucnost koristiti prostore Etno sela i obrnuto, gosti Etno sela prostore i ponude hotela.
7. PANSION „MLIN“
Pansion "Mlin" nalazi se u centru grada Bugojna, neposredno uz Kulturno Sportski Centar. Pansion "Mlin" nudi raznovrsne sadrzaje: bar, restoran, kuhinja sa nacionalnim jelima u posebnom ambijentu sistem "bosanska kuca" i stari mlin sa vodopadima.
Ul. Sultan Ahemdova br. 53, Bugojno 70230. Objekti su po lokaciji prikazani na zasebnoj karti na ovoj stranici.
TURISTICKO SPORTSKO REKREACIONI CENTAR „KARALINKA“ Nudi vam boravak i korištenje usluga u izuzetno kvalitetnim objektima, sa zaposlenim stucnim i profesionalnim kadrom u zasebnom geografskom i klimatskom ambijentu, kojeg su svi naši posjetioci ocijenili vrhunskim smještajem i uslugom.

*** SPORTSKO - ZABAVNI SADRŽAJ u okviru Centra koji omogucuje poseban i nezaboravan ugodaj u izdvojenom prirodnom ambijentu u podrucju susreta kontinentalne i primorke klime na nadmorskoj visini od 700 - 800 metara, na visoravni obrasloj zelengoricnom šumom, sa jezerima, a što sve djeluje na posjetioce relaksirajuce i pruža im priliku oslobadanja od stresa, opuštanja i svaku vrstu odmora uz mogucnosti usluga korištenja ljekovite vode, ljekovitog blata i zasebno raznovrsnog sa visoravni divljeg voca, gljiva i ljekovitog bilja.
*** Centar nudi korištenje profesionalnih i kvalitetnih sportskih terena:

* Fudbalski teren u jedinstvenom ambijentu u sred šume, profesionalnih dimenzija sa kvalitetnom travnatom površinom
* Teren za rukomet, asfaltna ploha
* Teren za mali nogomet, asfaltna ploha
* Teren za mali nogomet, travnata ploha
* Teren za košarku i odbojku
* Trim staze za trcanje i šetnju u dužini od 10 km, kroz zelengoricnu šumu sa svim nagibima terena
* Bazen za kupanje, površine 150 m2, punjen vodom koja je po analizi ljekovitog sadržaja
* Fitnes klub opremljen za trening profesionalnih ekipa
* Lovacka kuca – ceka sa idealnim uslovima za foto lov
* U okruženju prostranstva za šetnju i rekreaciju sa bogatom florom i faunom i posebnim mogucnostima branja divljeg i jagodicastog voca i ljekobilja svake vrste
* Prostori za izletišta u posebno dogovorenim aranžmanima
* Mogucnost organizovanja odlaska i boravka sa konzumacijom jela i pica odredenim seoskim domacinstvima sa zasebnim narudbama jela iz nacionalne kuhinje
* Objekti i prostori su posebno podobni za organizovana grupna takmicenja iz svih vrsta sportskih disciplina sa mogucnošcu korištenja prvoligaških profesionalnih gradskih terena fudbalskog stadiona, sportske dvorane za rukomet i košarku, za takmicare najvišeg ranga
* Ugovaranje u vrijeme priprema utakmica sa sportskim ekipama iz okruženja i ekipama koje borave u sportsko rekreacionim centrima na prostorima Vlašica i Kupresa
* Organizovane posjete svim gradskim, sportskim i kulturnim dogadajima, u toku zime obližnjim poznatim sportskim i zimskim centrima Rostovo 7 km i Kupres 24 km, u toku ljeta svim bazenima za kupanje u gradu, te u toku noci brojnim gradskim diskotekama poznatim u regionu
* Korištenje prostora auto kampa Centra
* Planinarenje u dogovoru sa planinarskim klubom po željenim planinarskim maršutama
* Korištenje zasebnih igrališta i poligona sa objektima za igre za djecu u okviru Centra
* Sankanje na terenima Centra
* Vožnja biciklom po posebno uredenim stazama Centra
* Mogucnosti korištenja staza moto crosa

*** Etno selo u sastavu Centra posebno nudi boravak gostima u ambijentu seoskog življenja mogucnosti:
* dnevni boravak sa cobanima u cuvanju stada ovaca i samo cuvanje stada (besplatno)
* boravak i rad na susjednoj poljoprivrednoj farmi krava
* mogucnosti organizovanog lova i ribolova

*** Posebna ponuda ljencarenje u izdvojenim prostorima Centra u koje vrijeme boravka gosta nikome nije dozvoljen pristup na taj prostor

*** Cjelokupnu navedenu ponudu možete obezbijediti po izuzetno pristupacnim jedinacnim cijenama, a koje podrazumijevaju popust za grupe boravke procentualno i do 15%

POSEBAN NAŠ POZIV JE DA SE PRIDRUŽITE MNOGOBROJNIM NAŠIM GOSTIMA IZ SUSJEDNIH GRADOVA, A POSEBNO CENTARA SARAJEVO, TUZLA, ZENICA, MOSTAR, BANJA LUKA, TE BROJNIH GRADOVA IZ DALMACIJE U KORIŠTENJU VIKEND BORAVAKA U NAŠEM CENTRU, PETAK – NEDJELJA UZ KORIŠTENJE VIKEND POPUSTA OD 10%

 

 

 
 
 

© Sadrzaj ovih stranica je u vlasnistvu TSRC "Karalinka" & Pansion "Mlin"
Sva prava zadrzana.